Házi bounty: pár kamra alapanyagból, 5 perc munkával, sütés nélkül

Ahogy legutóbb megírtam, nagy erőkkel próbálunk valamiféle középutat találni a saját és a gyerekek étrendjének cukortartalmában. Sokan teljesen cukormentesen etetik a gyerekeiket, aminek sok tudományos alapja van, tényleg az égvilágon semmi szüksége nincs semmilyen szervezetnek extra cukorra. Nekünk se, de nekik pláne.

Én viszont édesítőszereket sem szeretnék adni nekik, így próbálok a minimális cukorbevitel mentén lavírozni, olyan édességekkel, mint ez a házi csokis-kókuszos szelet, amiben összesen csak annyi cukor van, amennyi a legmagasabb kakaótartalmú étcsokoládéban, illetve két evőkanálnyi méz a kókuszos alapban. Ez adagokra leosztva tényleg a minimálisnál is minimálisabb. Ráadásul megspórolunk egy csomó adalékanyagot is.

Hogy fokozzam a recept méltatását, ez az édesség nem bonyolult sem összetételében, csak pár olyan alapanyag kell hozzá, ami eláll a kamrában, sem elkészítésében, mert két kavarásból áll a folyamat összesen.

A hűtőben a kész kókusz szelet elvan egy hétig.

Házi Bounty

Alapanyagok:

  • 200 gramm kókuszreszelék
  • 150 gramm kókusztej, kókusztejszín vagy tejszín
  • 1 evőkanál vaj/kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz

A tetejére:

  • 100 gramm étcsokoládé
  • egy evőkanál vaj/kókuszzsír

A vajat és a mézet felolvasztom. Elkeverem a kókusztejjel (érdemes a konzerv sűrű részét lekanalazni, a hígabbat máshoz felhasználni) és a kókuszreszelékkel. Egy sütőpapírral kibélelt szögletes formába öntöm, egyenletesen belenyomkodom. Beteszem a hűtőbe minimum fél órára.

A csokit mikróban vagy nagyon alacsony lángon felolvasztom a vajjal, és a hűtőből kivett kókuszos alapra csorgatom. Elsimítom, és visszateszem a hűtőbe.

További fél óra múlva szeletelhető és ehető.